Ιατρείο Διαχείρισης Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας
Ιατρικός Βελονισμός - Αισθητικός Βελονισμός
Απώλεια Βάρους - Υπογονιμότητα - Διακοπή Καπνίσματος


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου: www.acumed.gr

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Αντιμετωπίστε την Αρθρίτιδα με Βελονισμό!


Επιμέλεια:
Μητράγκας Γ. Απόστολος
Επιστ. Υπεύθυνος Κέντρου Διαχείρισης Πόνου

Ιατρός Αναισθησιολόγος, Εξειδικευμένος στον Ιατρικό Βελονισμό, Ιατρός Πόνου
Επιστ. Συνεργάτης Α.Π.Θ.

Η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις -και στους γύρω ιστούς- η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να προκαλέσει προοδευτική βλάβη της άρθρωσης.
Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά αίτια αρθρίτιδας.

Τα κυριότερα συμπτώματά της είναι πόνος, οίδημα, δυσκαμψία και περιορισμός της κίνησης.

Οι σοβαρές μορφές αρθρίτιδας μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιο πόνο, ελάττωση φυσικής δραστηριότητας και να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Πάνω από 50.000.000 άτομα όλων των ηλικιών στην Ευρώπη υποφέρουν από αρθρίτιδες

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι το κλειδί στην πρόληψη μεγαλύτερων βλαβών στις αρθρώσεις.


Πως θα βοηθήσει ο βελονισμός;

Ο Ιατρικός Βελονισμός αποτελεί μια ασφαλή, ανώδυνη, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και αντενδείξεις μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται ως συμπληρωματική της κλασικής θεραπείας με πολύ καλά μακροχρόνια αποτελέσματα -ειδικά στις περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Επιδρά περιφερικά -στις αρθρώσεις- και κεντρικά -στον εγκέφαλο- ασκώντας παυσίπονη, αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση με αποτέλεσμα να:

  • ελαττώνει τον πόνο και το οίδημα
  • βελτιώνει τη δυσκαμψία και τον περιορισμό της κίνησης
  • αποκαθιστά τη φυσική δραστηριότητα
  • μειώνει την πιθανότητα πρόκλησης σοβαρότερων βλαβών στις αρθρώσεις

Με τον τρόπο αυτό βοηθά στο να μειωθεί η πρόσληψη φαρμάκων, τα οποία μπορεί να έχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όταν λαμβάνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η μέθοδος του Ιατρικού Βελονισμού αποτελεί μια πλήρως εξατομικευμένη αντιμετώπιση με άμεσα και αθροιστικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου

Στους ασθενείς με αρθρίτιδα η κατάλληλη καθοδηγούμενη άσκηση και διατροφή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι οποιουδήποτε είδους θεραπείας καθώς αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων, στην εξέλιξη της πάθησης και στην καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Βελονισμός αποτελεί Ιατρική Πράξη, η οποία πρέπει να ασκείται από ΙΑΤΡΟΥΣ με ειδικότητα και κατάλληλα εκπαιδευμένους. Η εφαρμογή του από άτομα που δεν πληρούν τις παραπάνω προυποθέσεις, συνιστά αδίκημα και διώκεται από το νόμο.

Διαβάστε επίσης:  Η γιόγκα βελτιώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Πηγές: Arthritis Foundation, British Acupuncture Council, Arthritis Research UK, Fam Community Health. 2008 Jul–Sep; 31(3): 247–254, Saudi Med J. 2012 May;33(5):526-32, J Bone Joint Surg Am. 2016 Sep 21;98(18):1578-85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου